www.evdeiskur.com

21 Ekim 2007 Pazar

ONLİNE FUTBOL MENAJERLİK Planetarium Manager



PLANETARİUM MANAGER

Planetarium Manager ücretsiz

Bunu başarmak için bu oyunun size sağladığı bazı özellikleri kullanacaksınız: Oyuncu alıp satmak, antrenmanları ayarlamak , taktikler... Ayrıca kulübünüzün ekonomik yapısına da dikkat etmelisiniz.

Planetarium Manager hiçbir zaman bitmez ve siz istediginiz zaman siteye bağlanabilirsiniz. Şampiyona maçları Perşembe ve Pazar günleri oynanır. Diğer takımların menajerlerine dostluk maçları teklif edebilirsiniz. Ayrıca ülkenizin kupası için de yarışırsınız. Dostluk ve kupa maçları Salı günleri oynanır.

Bir sezon 18 hafta kadar sürer ve her sezon siz ülkenizin en iyilerinin oynadığı en üst liglerine doğru yükselmek için mücadele verirsiniz. Ayrıca ülkenizin kupasında da ilerlemek için rakiplerinizle yarışırsınız.

online futbol simulatörüdür, tarayıcınız aracılığıyla oynanır. Hedefiniz, takımınızı yöneterek ülkenizde ve dünyada başarılara ulaşmaktır.


ŞAMPİYON OLMAK İÇİN ÜYE OLUN


  • Sadece kendi ülkenizde kayıt olabilirsiniz. Eğer ülkeniz oyunda henüz yoksa başka bir ülkeye(tercihen ülkenize yakın birisine) girebilirsiniz. Ülkenizi seçmek için sol üstteki bayrakları kullanabilirsiniz.
  • Sadece bir kez kayıt olabilirsiniz. Eğer birden fazla kaydınızı tespit edersek hepsini silmek zorunda kalırız.
  • Verdiğiniz tüm bilgiler gizli tutulacaktır ve hiçbir şekilde üçüncü şahıslarla paylaşılmayacaktır. Bilgiler sadece oyun yönetimine yardımcı olmakta kullanılacaktır.
  • Kaydınızın silinmemesi veya kabul edilmesi için kendinizi dürüstçe tanıtmalısınız.
  • Kullanıcı adı ve Takma Ad birbirinden farklıdır. Takma adınız diğer kullanıcıların sizi oyunda tanıdığı addır. Kullanıcı adı ise oyuna bağlanırken kullandığınız addır. Size tavsiyemiz hesabınızın güvenliği için bu iki adı farklı seçmenizdir.


Seçim sizin… Bu zorlu yarışa girmeye ve Dünyanın en iyi menajeri olmaya hazır mısınız?

1. Giriş

Planetarium Manager ücretsiz online futbol menajerliği oyunudur. Siz, bir ligde, insan ve bilgisayar kontrolündeki takımlara karşı mücadele eden bir kulübün menajeri olarak görev yaparsınız.

Oyun hiç bitmez ve 7/24 devam eder. İstedğiniz zaman oyuna bağlanıp takımınızı kontrol edebilirsiniz; ve siz bağlı olmadığınız zamanlarda bile oyun devam eder.

Oyun tarayıcınız aracılığıyla oynanır ve internet bağlantısı olan her yerden bağlanıp takımınızı yönetebilirsiniz.

Bu kılavuz sayesinde oyuna başlangıcınızda ihtiyacınız olacak temel bilgileri öğrenecek, ve devamında size yardımcı olacak detaylar hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Bu uzun ama önemli yardım dosyası sayesinde Planetarium Manager hakkında bilmek istediğiniz her şeyi öğrenebilirsiniz.
2. PManager Bilgisayar Gereksinimleri

Oyunu tam olarak oynayabilmek için, bilgisayarınızda olması gereken bazı özellikler vardır. Bunlar:
- İnternet bağlantısı;
- Bir tarayıcı (Internet Explorer, Mozilla ve Opera oyunun tüm özelliklerini çalıştıran ve tarafımızdan desteklenen tarayıcılardır);
- Macromedia Flash Player. www.macromedia.com adresinden Flash Player'ın son sürümünü indirmenizi tavsiye ederiz;
- JavaScript etkin olmalı (Genellikle tüm tarayıcılarda öntanımlı olarak etkin olur).

3. Kayıt, Etkinleştirme ve Takım Seçimi

PManager'da ilk olarak bir hesap açarsınız. Bunun için ana sayfanın üstünde yer alan menüden "Katılın!" bağlantısını seçmeniz gerekiyor. Kayıt işlemlerine başlamadan önce "Katılım Şartlarını" mutlaka okumalı ve kabul etmelisiniz.

Oyuna katılırken kişisel bilgilerinizi doğru ve tam olarak doldurduğunuzdan emin olun. Eksik adres bilgileri, yanlış ad ve soyad, veya başka herhangi bir yanlış/geçersiz bilgi vermeniz durumunda başvurunuz kabul edilmeyecektir. Ayrıca, sadece yaşadığınız ülkeden kaydolabilirsiniz. Fransa'da yaşayan birisi olarak Portekiz'den kaydolmaya çalışırsanız (Portekiz vatandaşı olsanız bile) başvurunuz ya reddedilir veya uygun şekilde değiştirilir.

Bir sonraki aşama başvurunuzun onaylanmasıdır. Oyuna bağlanabilmek için önce başvurunuzun tarafımızdan onaylanması gerekir. Başvurunuz genellikle 1-3 gün içinde onaylanır. Başvurunuz incelendikten sonra, sonuç ne olursa olsun (Kabul veya red) başvurunuz hakkında bir e-posta alırsınız.

Başvurunuzun reddedilmesi durumunda, lütfen kayıt bilgilerinizi tekrar kontrol edin ve hepsinin doğru olduğundan emin olun. En sık rastlanan hatalı kayıt sebepleri:
-Geçersiz/Yanlış/Eksik kişisel bilgiler (Adres bilgileri dahil);
-Doğrulanamayan IP adresi (Proxy kullanıyor musunuz?);
-Çifte kayıt (Unutmayın, kişi başı 1 hesap açmaya izin veriliyor).

Başvurunuz kabul edildikten sonra size bir takım verilene kadar beklersiniz. Bu süre içinde istediğiniz zaman siteye bağlanabilirsiniz. Yeni kullanıcılara takım dağıtımı her gün saat sabah 8:00 (TSİ) civarı yapılır. Yani, ülkenizde boşta yeterince takım varsa, sadece 1 gün içinde oyuna tam olarak katılabilirsiniz. Size bir takım verildiği zaman da bir e-posta alırsınız.

Size gönderdiğimiz e-postaların SPAM olarak değerlendirebileceğini untumayın; yani, hesabınızın (Özellikle Hotmail, MSN veya Yahoo kullanıyorsanız) bu tür mailleri filtreleme özelliği varsa buna dikkat edin, veya bizim adresimizi güvenilenler listenize alın. Merak etmeyin, size kesinlikle istemeyeceğiniz mailler
4. Kullanıcı Arayüzü

Oyun sayfasında gezinmek için kullanılan iki menü vardır: Soldaki menü ve üst menü.
Soldaki menü oyunun ana menüsüdür. Burada, takımınızı/hesabınızı yönetirken kullanacağınız araçlara ulaşabilirsiniz. Genellikle ana menüdeki her seçenek bir üst menüye bağlanmıştır. Yani, temel olarak soldaki oyunun ana menüsü, üsttekiler de buradaki seçeneklere bağlı alt menülerdir. Bu yöntemi kullanmamızın sebebi, ana menüyü çok karışık bir hale getirmekten kaçınmaktı.

Oyuna bağlandığınızda ofis sayfanızı görürsünüz. Biz buna oyunun ana sayfası diyoruz. Oyun içinde gezinirken bu sayfaya geri dönmek isterseniz, yapmanız gereken sol menüde en üstte olan seçeneği seçmek veya sol-üst köşede yer alan oyun logosuna tıklamak. Bu sayfada faydalı bir çok bilgi vardır, mesela oyunla ilgili duyurular buradan yapılır, son güncellenen günlükler ve seçim duyuruları da bu sayfada yer alır. Ayrıca arkadaşlarınızla, oyuncularınızla, yönetimle vs. ilgili uyarıları da buradan görebilirsiniz.

Maçlar: Oynadığınız veya oynayacağınız lig maçlarıyla ilgili her şey bu menüdedir. Puan durumu, fikstürler, istatistikler(gol ve asist krallığı gibi)… Ayrıca başka liglerde durumun ne olduğunu da buradan öğrenebilirsiniz. Ayrıca kupa/hazırlık/turnuva maçlarıyla ilgili bilgiler de burada bulunur. Bu menüden gelecek maçlarınızla ilgili tüm hazırlığı yapabilirsiniz (Maç Günü sayfasından). “Fikstür” bölümünden tüm maç programınızı öğrenebilir, “Gelecek Maç” bölümünden bir sonraki maçınızla ilgili bilgilere erişebilirsiniz. Taktik ve dizilişinizi “İlk Onbir” sayfasından ayarlayabilir, “Konuşma Yap” bölümünden oyuncularınızın morali gibi bilgilere ulaşıp, onları etkileyecek konuşmalar yapabilirsiniz. Ayrıca antrenörünüzün sizin takımınız hakkında, ve gözlemcinizin rakip takım hakkındaki raporlarına da “Raporlar” sayfasından ulaşabilirsiniz (Eğer bir antrenörünüz ve gözlemciniz varsa) . Yani gelecek maçınızla ilgili her şey burada!

Takım: Bu menüden takımınızla ilgili her şeye ulaşabilirsiniz: Ekonomik durum, transferler, personel, antrenman, kontrat yenileme, oyuncu satma ve Tesisler (Stadyum ve Altyapı)…

Menajer: Sizinle ilgiler her şey bu menüde yer alır. Burada, kulüp yönetiminin size olan güvenini, ulusal ve uluslararası şöhret sıralamasını görebilir, günlüklere ve arkadaş listenize erişebilirsiniz. Ayrıca Pmanager oyun tercihlerinizi değiştirebileceğiniz yer de burasıdır.

Arama: Bütün arama araçları bu menüdedir.

Topluluk: Bu çok önemli menü sayesinde oyun forumlarına ulaşabilirsiniz. Ayrıca PMDD – Kullanıcıların oyuna yardımcı olmak üzere tasarladıkları programlar – araçları da burada bulunur.

Milli Takımlar: Buradan, milli takımlarla ilgili bilgilere ulaşırsınız: Hazırlık maçları, seçimler, milli takım kadrosu, Dünya Kupası gibi.... Ayrıca – eğer milli takım menajeri seçildiyseniz – buradan takımı yönetmek için gerekli araçlara da ulaşırsınız.

İstatistikler: Bu menü sadece PM Fan üyelerine açıktır. Oyunun tüm istatistiklerine buradan ulaşılır.

PM Fan: Online alışveriş merkezimiz. Buradan PM Fan alabilir, veya zaten üyeyseniz, üyeliğinizi yenileyebilir; ayrıca PManager ile ilgili diğer ürünleri de inceleyip satın alabilirsiniz.

Yardım: Bu menünün en önemli işlevi yardım menüsüne ulaşmanızı sağlamasıdır. Ayrıca oyun yöneticileriyle temasa geçmek için gerekli bilgiler, hile yaptığından şüphelendiğiniz kişileri bildirebileceğiniz raporlar, ve diğer faydalı bilgilere de buradan ulaşabilirsiniz.

5. İlk Adımlar

Size bir takım verildiğini belirten e-postayı aldıktan sonra oyuna başlayabilirsiniz. İlk yapılması gereken şeylerden biri yardım forumuna girerek, tecrübeli kullanıcıların yardım dosyasında belirtilmeyen ayrıntılar hakkında yaptıkları yorumları okumaktır. Yardım forumundaki tüm mesajları okumak sizin için oldukça faydalı olacaktır. Emin olun, orada mutlaka işinize yarayacak bir şeyler bulacaksınız!

Elbette, kuralları en az bir kez baştan sona okumak ve kafanıza takılan konuları forumlarda sormak da oldukça önemlidir. Burada size verebileceğimiz en önemli tavsiye şudur: Oyunun işleyişini öğrenmeden, ne işe yaradığını bilmediğiniz şeyler için ilk paranızı kesinlikle harcamayın. Benzer şekilde, hangi oyuncunun iyi olduğunu ve hangisinin olmadığını öğrenene kadar transfer piyasasına pek uğramayın.

Oyunu öğrenmenizde faydalı olabilecek bir diğer kaynak da ustalardır. Ustalık sistemi, tecrübeli kullanıcıların gönüllü olarak yeni kullanıcılara yardım ettikleri bir sistemdir. Yeni başlayan herkese otomatik olarak bir usta verilir. Ustalar sayfasına ulaşmak için Ofis sayfasındaki bağlantıyı kullanabilir veya Ana Menüden Yardım>>Ustalar sayfasını açabilirsiniz. Size otomatik olarak verilmiş ustanız size pek yardımcı olmuyorsa, ustalar sayfasına uğrayıp başka bir ustaya geçebilirsiniz. Ustalara çırakları tarafından puan verilir. Bunları inceleyerek en yüksek puanı almış olan ustanın çırağı olmak sizin için iyi olabilir.

Ülkeler
Ana menünün hemen üstünde, oyuna dahil olan ülkelerin bulunduğu bir liste vardır. Kayıtlı olduğunuz ülkeden farklı birisini seçerseniz, seçtiğini ülkenin sayfalarında dolaşabilirsiniz. Bu durumda menünüz biraz değişir; mesela kupa sayfasına girerseniz seçtiğiniz ülkenin kupasındaki durumu görürsünüz. Başka bir ülkeyi seçtiğiniz zaman kendi takımınıza olan bağlantıları göremezsiniz.

Oyuncu Yetenekleri
Her oyuncunun 12 farklı yeteneği ve bazı gizli yetenekleri vardır. Tahmin edebileceğiniz gibi, bazı yetenekler bazı pozisyonlar için daha fazla önemlidir. Burada oyuncu yetenekleriyle pozisyonlar arasındaki ilişkiyi anlatan bir tablo göreceksiniz. Bir oyuncunun kalitesini değerlendirirken ana yeteneklere daha fazla önem vermelisiniz. Daha fazla bilgi için, her oyuncunun sayfasında bulunan yardım dosyasına bakabilirsiniz.

Kaleci
Ana Özellikler: Top Tutma, Yan Toplar
Yan Özellikler: Refleksler, Çeviklik

Defans
Ana Özellikler: Top Çalma, Kafa
Yan Özellikler: Pas, Yer Tutma

Orta Saha
Ana Özellikler: Pas, Yer Tutma
Yan Özellikler: Top Çalma, Teknik

Forvet
Ana Özellikler: Golcülük, Teknik
Yan Özellikler: Kafa, Yer Tutma

Fiziksel Özellikler: Hız, Güç

Antrenmanlar
Antrenman oyundaki en önemli faktörlerden birisidir. Oyuncularınızın antrenman raporlarına mutlaka dikkat etmelisiniz. Antrenmanlar, lig, kupa ve dostluk maçları sonrasında olur; diğer tür karşılaşmalardan (turnuva maçları ve milli maçlar gibi) sonra bir antrenman olmaz.
Antrenmanlar iki bölüme ayrılır. Genel antrenman ve kişisel antrenman. Genel antrenman, bütün kadronuzun yapmakta olduğu antrenmandır. Kişisel antrenman ise, her oyuncunun kendi başına yaptığı antrenmandır. Daha fazla bilgi için, antrenmanlar sayfasındaki yardım dosyasına bakabilirsiniz.

Oyuncu Satın Alma
PManager’da kulüpler arasındaki oyuncu transferi ihale yöntemiyle yapılır. Oyuncu satmak isteyen kulüp bir taban fiyat belirler ve ilgilenen kulüpler bu taban fiyata uygun olarak tekliflerini yaparlar. Kimin ne kadar teklif verdiğini kimse göremez ama oyuncu satan kulübün menajeri veya gözlemcisi olan herhangi bir menajer, yapılan en yüksek 10 teklifin ortalaması görebilir (Bu durumda, ortalama teklifin doğruluğu gözlemci kalitesine bağlıdır). Teklif verme süresi sona erdiğinde oyuncu en yüksek teklifi yapan kulübe gider.
Oyuncu satın almak ve bu işlem hakkında daha fazla bilgi için Takım>>Transferler menüsünde yer alan transfer listesine bakabilirsiniz.
Diğer ülkelerin transfer listesine bakmak için daha önce tarif edildiği gibi ülke seçiminizi değiştirebilirsiniz.



Hiç yorum yok: