www.evdeiskur.com

21 Ekim 2007 Pazar

ONLİNE FUTBOL MENAJERLİK Sports Interactive

Sports Interactive yepyeni, geniş katılımlı online futbol menajerlik oyununu duyurdu...

LONDRA (20 Nisan, 2007) – SEGA® Europe Ltd bugün Sports Interactive tarafından; yepyeni, geniş katılımlı online futbol menajerlik oyunu olan Football Manager™ Live’nin yayınlanacağını duyurdu. 2008 baharında yayınlanması planlanan Football Manager Live, köklerini ve oyunun temelini efsane Football Manager™ serilerinden alıyor, ama geniş katılımlı online bir menajerlik dünyası için özellikle hazırlanmış bir sürü yenilik de barındırıyor.

Football Manager Live futbol menajerlik oyunlarında yepyeni bir konsept ve bu yeni konsept size yoktan bir kulübü var ederek rakiplerinizle online Football Manager dünyasında rekabet etme olanağı sağlıyor. Futbol menajerlik yeteneklerinizi en doğru şekilde test edebileceğiniz bu oyunda, arkadaşlarınızla mini-ligler açabilecek, günün 24 saati, yılın 365 günü maçları gerçek FM ortamında yaşayabileceksiniz 2D maç motorunda gerçek zamanlı oynanacak bu oyunda her türlü taktiksel seçeneğe yine sahip olacaksınız. Ayrıca, oyun içi chat özelliği ile rakiplerinizle iletişim kurabileceksiniz

Stadyum haricinde, kullanıcılar birçok farklı özellikte şekillendirme imkanına sahip olacak. Kulüp ismi, renkleri, logoları, saha boyutları, finans dengelerinin incik boncuğu ve açık arttırma usulü ile oyuncu alım-satımı yapılabilecek.

Oyun Sports Interactive kurucularından Oliver Collyer’in düşüncesi sonucunda ortaya çıktı ve Sports Interactive hayranlarının yanı sıra futbol menajerlik oyunlarına yeni bir kitle ekleme amacı ile oluşturuldu.

“Football Manager Live ile, online futbol menajerlik oyunları için sadece belli bir düzen olabileceği anlayışını yıktık" diyor Oliver Collyer. "Eğlenceli, rekabet dolu, sosyal bir ortam yaratıyoruz.”

“Football Manager ile farkını, fantezi spor ve açık arttırma sitelerini bir hayal edin... Bu size Football Manager Live oluşumunun ne kadar geniş çaplı olacağını gösterecektir.” diye yorumluyor Sports Interactive yöneticisi Miles Jacobson. “Oyunun duyurusunu yapmak gerçekten heyecan verici, ve önümüzdeki ay yayınlanacak olan betaya gelecek tepkileri görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Football Manager Live Bahar 2008’de yayınlanacak olmasının yanı sıra, Mayıs 2007’de başlayacak bir beta testi de içeriyor. Bunlara nasıl katılacağınızı ve son haberleri
www.footballmanagerlive.com adresinden öğrenebileceksiniz.

Football Manager Live futbol menajerlik oyunlarında yepyeni bir konsept ve bu yeni konsept size yoktan bir kulübü var ederek rakiplerinizle online Football Manager dünyasında rekabet etme olanağı sağlıyor.

  • Kendi takımını yarat ve yönet. Kulüp rengi, logosu, forması ve stadyumunu sen seç
  • Gerçek oyuncuların bulunduğu geniş Sports Interactive datasında Rüya Takımı'nı kur
  • 365 gün 24 saat boyunca Football Manager Live dünyasında en iyi olmak için yarış
  • Kendi lig ve kupa organizasyonlarını yarat, arkadaşlarınla keyfini çıkar
  • Takımını oyuncu alarak, satarak, kiralayarak istediğin hale getir. Yeni oyuncular için yapılan açık arttırmalara katıl
  • Kulübün finans işleri ile de ilgilen ve pahalı kadronun hakkını sahada ver
  • Maç günlerinde gerçek futbol menajerlerle bir zihin savaşı yaşa
  • SMS'lerle takımından haberdar ol, bu dünyadna hiç kopma

Çok gaza geldim, yorum yapacağım diyorsanız, forumlarımızda açılan Football Manager Live Bölümü 'ne buyrun...




 Sports Interactive Genel Direktörü Miles Jacobson ile yapılan bu röpörtaj, size Football Manager Live’den neler beklemeniz konusunda daha net bir fikir verecek...

Football Manager Live nedir?

Football Manager maç motorunu kullanan bir geniş katılımlı online futbol menajerlik dünyasıdır. Yeni oyun için abisinden birçok özellik almıştır, ama ona özel birçok yeni özellik hazırlanmaktadır.

Football Manager ile farkını, fantezi spor ve açık arttırma sitelerini bir hayal edin... Bu size Football Manager Live oluşumunun ne kadar geniş çaplı olacağını gösterecektir.

1,000 kadar menajer birbiriyle maç yaparak, kendi menajerlik dünyasında 1 Numara olmak için yarışacak . Birçok oyun dünyası olacak ve her oyuncu için durumuna göre değerlendirme yapılacak – Beta test sürecinde bunun üzerinde çalışacağız.

Oyunu kimler hazırlıyor?

Oyunu Sports Interactive kurucularından olan, birkaç yıl önce dünyayı gezmek için oyun stüdyosundan ayrılıp Football Manager Live projesiyle geri gelen Oliver Collyer yönetimindeki ekip hazırlıyor.

Ne zaman piyasaya çıkacak?

Şu anda Mart 2008’de çıkması planlanıyor. Sonbahardan beri süregelen Alpha testlerinin üzerine yoğun bir Beta test dönemi geçirmek için oyunu şimdiden duyuruyoruz.

FML oynamak için ne lazım?

Bir PC veya Mac ve internet bağlantısı.

Diğer işletim sistemleri için ilerde çalışmalar yapacağız.

Oyunu doğru düzgün çalıştırmak için nasıl bir internet bağlantısı ve hızı gerekiyor?

Herhangi bir kablolu bağlantı yeterli olacaktır. Oyunu eski tipteki bağlantılarda denemedik, ama beta test sürecinde onlar da denenecek.

Neden SI geniş katılımlı ayrı bir oyun yapmaya karar verdi?

Birçok neden var. Öncelikli neden Oliver Collyer’in bu oyunu yapmak istemesi. Piyasada bu konuda bir boşluk olduğunu gördük ve bu oyunla boşluğu doldurmak istiyoruz.

Bundan da öte, birçok oyuncumuz yıllarca oynadıkları seriden sıkılmaya başladılar veyaz bazı nedenlerden dolayı oynamak için vakit ayıramadılar. Football Manager Live ile, insanlar istedikleri kadar çok veya istedikleri kadar az oynayabilecekler.

Oynamak ne kadara mal olacak?

Finansal modeli henüz oturtmadık. Yine de, oyunu bir yatırım aracı olarak görüyoruz – aylık olarak belli bir para ödemeleri gerekecek, ama oyuncular oyun içinde uzun süre kalacaklarından uzun dönemde para biriktirmiş olacaklar!

Hangi ödeme metodları geçerli olacak?

Planlarımızda her türlü kredi kartlarını ve diğer birçok ödeme şeklini kabul etmek var.

Hangi diller oyunun içinde bulunacak?

Öncelikle, oyun sadece İngilizce yayınlanacak. İlerleyen yıllarda, olabildiğince çok dil oyuna eklenmeye çalışılacak. Bu sadece oyunu başka bir dile çevirmekle ilgili değil; dile eklemek için gereken yerel destekle ilgili. Mantıklı hareket ediyoruz, koşmadan önce yürümeye başlamamız lazım

Herkes belli bir takım olmak isterse ne oluyor, mesela Watford veya Everton?

Kimse Watford veya Everton olamayacak. Gerçek bir dünya kulübü olarak değil; kendi yarattığın kulüp ile oynuyorsun, fantazi futbol oyunları gibi.

Başlangıç kadronu nasıl seçiyorsun?

Veritabanındaki her oyuncunun belli bir maaş isteği var ve senin de başta maaş bütçeni belirlemen gerekiyorki oyuncularını o bütçeye göre seçebilesin. Tüm FML veritabanı oyunun başında size açık olacak,ama bir oyuncu o oyun dünyasında önceden başkası tarafından seçilmişse onu alamayacaksınız. Bu sayedeaynı oyuncunun birden fazla takımda bulunması engellenecek.

Tüm iyi oyuncular kapılırsa ne olacak? Bu yeni katılan oyuncuların dezavantajlı olduğu anlamına gelmiyor mu?

Aslında değil. Çünkü veritabanında bir sürü oyuncu var ve kulüpler oldukça az bir maaş bütçesiyle oyuna başlayabiliyorlar, bu da en iyilerin baştan kapılamayacağını gösteriyor. Ve şimdiden çok fazla detaya girmek istemesek de, herkes için iyi oyuncular olmasını sağlayacak etkili bir sistemimizin olduğunu söyleyebilirim.

Bir transfer sistemi var mı?

Menajer olarak, oyuncuları alma, satma veya kiralama olanaklarına sahipsiniz. Tüm satış açık arttırmalarında, satan takım oyuncu için kabul edecekleri minimum ücreti belirleyebiliyor, anında satış için ne kadar istediğini belirtebiliyor. Açık arttırma için bitiş tarihi de ve diğer oyuncuların bitişe kadar oyunculara teklif yapma şansları oluyor.

Serbest oyuncularda da maaş açık arttırması geçerli oluyor, takımlar oyunculara teklif yapıyorlar ve en çok maaşı öneren oyuncuyu alıyor.

Tüm transfer aktivitelerinde, kulübün olanakları ile sınırlısınız ve iflas etmemek için çok dikkat etmeniz gerekiyor.

Her oyun dünyasında 1,000 takım arasında sıralama nasıl yapılacak?

Oyun dünyası sıralamasında, kazanıp 3 puan alma gibi bir olay yok; galibiyetler için veya birçok diğer faktör için puan kazanılabilecek ve mağlubiyetlerde puan kaybedilebilecek. Faktörler sadece maçın evde veya deplasmanda oynanmasına, farka veya takımların durumlarına bağlı olmayacak. Ayda 100 tane maç yapanların az maç yapanlara göre bir "level" avantajı yakalamasını engellemek için akıllıca eklenmiş birçok detay var. Bu nedenle, herhangi bir takım başarılı olabilir, en çok oynayan değil.

Her takım birbiriyle oynamak zorunda mı?

Hayır, öyle bir zorunluluk yok. Online olan herhangi biri ile maçlar yapabilirsiniz, veya organizasyonlar yaratabilir, organizasyonlara katılabilirsiniz.

Organizasyonlar nasıl belirlenecek?

Genel olarak, organizasyonları kullanıcılar yaratacak. Kurulması birçok parametrenin eklenmesi nedeniyle çok kolay olacak. Kupa ve lig organizasyonu, veya ikisinin kombinasyonunu yaratabilmenin yanı sıra, galibiyete kaç puan (asıl sıralamayı etkilemeyecek) ve hangi sıralamadaki takımların buna katılabileceğini belirleyebilecekler. Organizasyonların sonsuza kadar gitmemesi için, her maçın oynanması gereken belli bir bitiş tarihi olacak.

Resmi organizasyonlar da oyun içinde bulunabilir, ancak olursa, opsiyonel olacak hepsi de.

Maçlar ne zaman oynanabilir?

7 gün 24 saat! Organizasyonlarda, maçları tamamlamak için belli bir tarih olacak, ama bu tüm maçları yapmanız gerektiği anlamına gelmiyor – bitiş tarihine kadar tamamlamanız yeterli olacak.

Sizinle aynı oyun dünyasında oyuncular bulunduğu sürece maç yapabileceksiniz.

Organizasyonlarda bitiş tarihine kadar rakibimi online göremezsem ne olacak?

Bunun da çaresine bakılıyor, ancak açıklama yapmayacağım henüz.

Arkadaşlarıma meydan okuyabilecek miyim?

Aynı oyun dünyasındaysanız, tabi ki, oynayabileceksiniz. Eğer değilseniz de, diğerine geçmeniz ve kadronuzu baştna seçmeniz gerekecek.

Aynı oyun dünyasın da olun da, sabah akşam oynayın, fark etmez.

Beta testleri ne zaman başlayacak?

Mayıs’ın ortasında başlayacak ve sadece 1,000 kişi katılabilecek.

Beta Test aşamasına nasıl katılabilirim?

FM topluluğu için de yerler bulunacak. Daha fazla bilgi için
www.footballmanagerlive.com adresini kontrol edin belirli aralıklarla.

Bazı sitelerde, İngiliz gazetelerinde ve dergilerinde de ödül olarak verilmek üzere yerler bulunacak.

Beta Test’in 1,000 kişi için hazırlandığını unutmayın. Oyunun yayınlanma tarihi yaklaştıkça katılım artacak.
- 3909 Görüntülenme -
Yorumları Göster (0)

Hiç yorum yok: